Image Alt

Regulament

REGULAMENT COZIA MTB

Evenimentul Cozia MTB este o competitie de ciclism montan outdoor.

Toti participantii la acest concurs de ciclism montan au obligatia de a cunoaste si respecta prezentul regulament.

Necunoasterea regulamentului nu poate fi invocata ca motiv de neindeplinire a masurilor si obligatiilor, de exonerare sau de neaplicare a sanctiunilor pe care le contine.

Persoanele care participa la concursul cozia mtb, fac acest lucru pe propria raspundere, in conformitate cu declaratia pe propria raspundere pe care in mod obligatoriu urmeaza sa o completeze si semneze concomitent cu cererea de inscriere si in baza careia organizatorul competitiei, reprezentantii acestuia, sponsorii si voluntarii(persoane fizice sau juridice), precum si institutiile publice ce sustin competitia(primarie, consiliu local, politie, salvamont etc), nu pot fi facuti raspunzatori pentru orice vatamare, distrugere sau orice alt prejudiciu suferit de un concurent participant la aceasta competitie sau de eventualele vatamari, distrugeri si orice alt prejudiciu cauzat de concurenti printr-o actiune sau inactiune a lor unor persoane fizice si/sau juridice sau mediului inconjurator, in timpul desfasurarii sau in legatura cu concursul Cozia MTB.

Concurentii care nu implinit varsta de 18 ani trebuie sa obtina in mod obligatoriu si sa prezinte pe formularul de inscriere si pe declaratia pe propria raspundere acordul scris si semnatura parintilor sau al tutorelui legal.

Participantii isi asuma intraga responsabilitate pentru starea de sanatate in care se afla, fapt ce urmeaza sa fie mentionat in declaratia pe proprie raspundere.

Concursul de ciclism montan, denumit generic Cozia MTB va fi numit in continuare «competitia». Organizatorul competitiei, respectiv ASOCIATIA CLUB SPORTIV COZIA RACING TEAM,  va fi  numit in continuare «organizatorul».
Competitia consta in parcurgerea cu bicicleta a „traseului” ales de concurent.
STARTUL si SOSIREA vor avea loc din fata Hotel Central Calimanesti cu închiderea DN7. Traseul va fi marcat de catre organizator pentru ghidarea corespunzatoare a sportivilor.
Detalii despre trasee si hartile cu profilele traseelor se gasesc pe pagina competitiei la sectiunea TRASEU

 • Biciclete tip mountain bike (fara motor) cu roti de 26”, 27.5″ sau 29”.
 • Casca de protecţie
 • Numărul de concurs cu CIP (furnizat de organizatori) trebuie purtat pe ghidon pe toata durata competitiei, si pe spate pentru concurentii din cupa nationala XCM.

***Organizatorul isi rezerva dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu indeplinesc conditiile de echipare.

Telefon, bidon cu apa, pompa, rezerva, pelerine ploaie, etc sunt indicate de asemenea sa le aveti in dotare.

Este interzisa  folosirea bicicletelor  de tip e -bike, cu motor termic si a  oricarei biciclete care este propulsata altfel decat prin forta motrice a concurentului.

Este interzisa utilizarea cauciucurilor cu pini metalici.

Este intrezisa utilizarea castilor audio in timpul concursului.

Este interzisa aplicarea pe echipament si biciclete sau promovarea in orice  mod a insemnelor cu caracter politic.

Tura Lunga 60.01 km / 2.300 m diferenta de nivel – timp limita 7 ORE

Traseul lung:

 • M/F Elite (cu licență Elite sau U23)
 • M 19-29 ani (cu sau fără licență)
 • Master 1 (M 30-39 ani, cu sau fără licență)
 • Master 2 (M 40-49 ani, cu sau fără licență)
 • Master 3 (M 50 ani +, cu sau fără licență)
 • F 19 ani + (cu sau fără licență)

Traseul scurt:

 • M/F Juniori legitimati
 • M/F Cadeți legitimați
 • M/F 19-29 ani (cu sau fără licență)
 • F +30 ani (cu sau fără licență).
 • Master 1 (M 30-39 ani, cu sau fără licență)
 • Master 2 (M 40-49 ani, cu sau fără licență)
 • Master 3 (M 50 ani +, cu sau fără licență)

Tura 33km Cozia E-Bike

Traseul E-Bike va avea startul la 10:00.
Competiția este Open Feminin și Open Masculin
Se vor premia primii 3 sosiți de la fiecare, feminin și masculin.
Competiția se desfășoară cu biciclete asistate electric.
Sunt acceptate doar bicicletele cu o singură baterie. La punctele de orientare, hidratare sau notare vor fi verificate.
Având in vedere faptul că aproape toate coborârile sunt abrupte, rugam calm pe coborâre.

 

Competițiile Traseul scurt si Traseul lung se desfăsoară conform regulamentului UCI si FRC de mountain bike. Toți concurenții sunt obligați să poarte cască si număr de concurs pe bicicletă pe toată durata competiției si a antrenamentelor.

*** Atentie!!! Pentru stabilirea categoriei de varsta se va lua in considerare doar anul nasterii.

Ex. : O  persoana nascuta in 1993 va concura la categoria 19-29 ani ( 2022 – 1993=29 ani), indiferent de luna si ziua in care s-a nascut.

Daca la o categorie nu sunt minim 9 concurenti, categoria respectiva se cumuleaza cu urmatoarea.

Se vor premia primele trei locuri de la fiecare categorie, daca sunt minim 5 concurenti la categoria de varsta, daca nu sunt se cumuleaza cu categoria urmatoare!

Organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda si alte premii.

Se vor acorda premii la tombola!

ECHIPELE SUNT FORMATE DIN MINIM TREI PARTICIPANTI

Fiecare participant din echipa concureaza individual, insa, daca si colegii lor scot un timp bun, pot fi premiati si la categoria echipe.

La aceasta categorie, pentru tura MTB 32km – Tura Scurta, vor fi premiate primele trei echipe care, prin media aritmetica a tuturor participantilor din echipe se situeaza pe unul dintre primele trei.

Astfel, spre exemplificare, echipa X, compusa din  A+B+C, ( mixta, ori M, sau F), au media aritmetica a timpilor scosi de 1h:43 min, si este cea mai buna medie, echipa X va fi premiata.

Echipa Y compusa D+F+G, unde G are locul 1 iar D sau G au abandonat, vor fi descalificati la categoria ’ echipe’’, insa G va lua locul 1 la individual.

Echipa Z compusa din L+M+N, unde media aritmetica a timpilor este de 4h:22 min, si se situeaza in clasament pe locul 65, ca nu va fi premiata, fireste.

Echipele pot fi formate doar din fete, sau integral baieti, sau mixte: fete-baieti.

Cronometrarea se face la secunda, electronic cu CIP., afisare on line, in timp real. RaceHub

Startul se da in acelasi timp pentru toti concurentii indiferent de categorie de varsta, diferit pentru trasee diferite.

 • Inscrieri online: 15.02.2022 – 15.03.2022 – 95 lei
 • Inscrieri online: 15.03.2022 – 15.04.2022 – 115 lei
 • Inscrieri online: 15.04.2022– 18.05 .2022 – 145 lei
 • On-line cu card
 • Ordin de plata in conturile:- RO44RNCB0266158895930001 BCR Ag. Calimanesti,  A.S. COZIA RACING TEAM, CUI 31438966
 • Numerar oricand la organizatori sau in ziua competitiei conform celor anuntate la rubrica: “Inscrieri si plata”

Formularul de inscriere se completeaza on-line automat in momentul inscrierii. Declaratia pe proprie raspundere va fi semnata in momentul inmanarii kit-ului de participare.

Pentru particiantii cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani, kitul de participare se ridica doar in prezenta unui parinte sau a unui tutore in baza declaratiei de tutore semnata. Lipsa parintelui sau a tutorelui poate fi suplinita numai de o declaratie a parintelui legalizata de un notar.

In caz de vreme nefavorabila organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica traseul, barierele de timp si chiar de a anula/amana concursul.
In aceste cazuri, concurentii vor fi anuntati prin email iar informatii suplimentare se vor gasi pe site-ul evenimentului.
In cazul in care organizatorul este fortat sa anuleze evenimentul, tarifele incasate de la concurenti se considera plata in avans pentru urmatoarea competitie organizata de organizator.

 • marcare corespunzatoare a traseelor
 • semnalizarea portiunilor periculoase de pe traseu
 •  informarea concurentilor ca pe traseul de concurs traficul rutier este doar partial restrictionat
 • asigura puncte de hidratare si revitalizare pe parcursul traseului
 • asigura medalie de participant fiecarui finalist
 • asigura medalie de castigator primelor trei locuri de la fiecare categorie, diploma.
 • anunta timpul limita in sedinta tehnica premergatoare startului
 • asigura plasarea punctelor de control pe parcursul traseului si respectarea ordinii de sosire a concurentilor la acestea
 • asigura normele de protectie a mediului inconjurator prin amplasarea punctelor de colectare a gunoaielor pe parcursul traseului
 • sustine sedinta tehnica inaintea concursului, eventuale modificari anuntate cu aceasta ocazie avand prioritate fata de informatiile prezentate anterior.
 • sa fixeze pe ghidon numarul de participare cu CIP
 • participa la competitie pe proprie raspundere in baza declaratiei pe proprie raspundere semnata
 • in cazul unui eventual accident sau pentru orice fel de paguba fizica sau materiala renunta prin insasi inscrierea la competitie si semnarea declaratiei pe propria raspundere la orice drept de a solicita despagubiri sau de a recurge in instanta impotriva oricarei persoane implicata in organizarea competitiei adica impotriva organizatorului, reprezentantilor organizatorului sau voluntarilor implicati in organizarea competitiei (persoane fizice sau juridice), impotriva sponsorilor, impotriva institutiilor publice ce sustin competitia (primarie, consiliul local, politie, salvamont etc)
 • concurentii sunt raspunzatori si poarta intreaga responsabilittate civila si/sau penala pentru orice vatamari, distrugeri si orce alt prejudiciu  cauzat de o actiune sau inactiune a lor persoanelor fizice si/sau juridice sau mediului inconjurator in timpul desfasurarii sau in legatura cu concursul cozia mtb.
 • trebuie sa participe la sedinta tehnica si sa considere cu precautie informatiile anuntate de organizatori, in sedinta tehnica organizatorul anunta informatii oficiale chiar daca acestea nu sunt prezente in prezentul regulament.
 • poarta intreaga responsabilitate civila si penala pentru orice dauna provocata de acestia altor persoane in timpul cursei.
 • in cazul constatarii unui accident, concurentii sunt obligati sa il raporteze la urmatorul punct de control.
 • se angajeaza sa traverseze cu prudenta prin locurile deschise traficului auto si sa respecte indicatiile echipajelor de politie si ale voluntarilor in toate situatiile
 • obligatia de a respecta regulile de protectie a mediului inconjurator.
 • daca nu s-a inscris si nu a achitat pana la data de 18 Mai 2022, intelege si va accepta ca nu se vor face inscrieri la fata locului.

Se vor descalifica concurentii in urmatoarele cazuri:
• nerespectarea indicatiilor organizatorului si a oficialilor cursei cu privire la echipamentul obligatoriu si purtarea numarului de concurs
• nerespectarea mediului inconjurator
• comportament nesportiv
• scurtarea traseului (nu sunt permise scurtaturile potecilor care coboara sau urca in zig-zag)
• organizatorul considera ca accidentarea sportivului nu ii mai permite continuarea cursei
• schimbarea sau pierderea numarului de concurs
• depasirea timpului limita conform fiecarui traseu sau anuntat in sedinta tehnica de organizatori

 • taxa de inscriere nu se returneaza si nu este transmisibila altui concurent
 • in cazul in care se doreste schimbarea intre probele concursului, se poate face doar pana la data de 15.05.2022 si se percepe o taxa suplimentara de 50 Lei.
 • taxa de inscriere se returneaza in proportie de 70% doar in caz de boala/accidentare si in baza fisei medicale care trebuie trimisa organizatorului pana la data de 18.05.2022.
 • retragerea in timpul concursului sau abandonul obliga concurentul sa informeze organizatorul, si va preda numarul de concurs din motive de siguranta
 • suporterii nu au dreptul de a ajuta sub nici o forma concurentii, exceptie facand cazurile accidentarilor
 • suporterii pot sustine concurentii cu conditia de a respecta regulile de conduita sportive si indicatiile organizatorului
 • organizatorii isi rezerva dreptul de a penaliza concurentii ai caror suporteri incalca aceste reguli.
 • contestatiile se pot depune pana la ora 17:00 in ziua concursului, in scris, la cortul organizatorului
 • La ridicarea numarului de participare in ziua concursului este obligatorie semnarea declaratiei pe proprie raspundere (formular prestabilit). Lipsa sau refuzul semnarii acestei declaratii duce la excluderea concurentului din concurs
 • Pentru particiantii cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani, kitul de participare se ridica doar in prezenta unui parinte sau a unui tutore in baza declaratiei de parinte sau tutore semnata. Lipsa parintelui sau a tutorelui poate fi suplinita numai de o declaratie a parintelui sau a tutorelui legalizata de un notar.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica regulamentul în orice moment si fără preaviz până in data de 15.05.2022; eventualele modificari vor fi postate pe site-ul organizatorului www.cozia-mtb.ro