Joomla Free Themes by iPage Complaints

Regulament

Program

19 Martie 2016

8:00-10:00 -  Inscrieri
10:20 – SEDINTA TEHNICA (la cortul Transalpina Winter Bike)
10:30 – START-UL OFICIAL
14:00 – PREMIERE CONCURENTI
Orele se pot schimba in functie de vreme.

LOC DE DESFASURARE A COMPETITIEI CICLISTE – TRANSALPINA WINTER BIKE
Pe zona de pirtie dintre cele doua instalatii de teleschi de la statia internediara a gondolei.
Ne rezervam dreptul de a modifica traseul, in functie de schimbarile meteo.
 
1. REGULI GENERALE       

  • Este obligatorie folosirea castii de protectie (de la linia de start si pana la finish, inchisa sub barbie);
          
  • Este obligatorie respectarea traseului;
            
  • FIECARE CONCURENT, LA START, VA AVEA DE COMPLETAT FISA DE INSCRIERE CARE ARATA CA PARTICIPANTUL  A LUAT LA CUNOSTINTA TOATE TEMELE IMPUSE, CONDITIILE DE PARTICIPARE PE PARTIA DE SCHI, DE FOLOSIRE A BICICLETEI PE ZAPADA, SI  ISI  ASUMA  RISCURILE INERENTE ACESTUI SPORT,ACESTEI COMPETITII,FIIND DIRECT RASPUNZATORI PENTRU INTEGRITATEA LOR FIZICA SI MORALA IN CAZ DE ACCIDENT;
        
  • TOTI PARTICIPANTII  CARE ABANDONEAZA SUNT OBLIGATI SA ANUNTE ABANDONUL  LA  LINIA DE SOSIRE.

 

2. ECHIPAMENT
•          imbracaminte adecvata sezonului montan la altitudinea de 1900m;
.          casca de protectie;
•          telefon mobil (de preferat sa fie protejat);
•          altele necesare ce se impun practicarii acestui tip de sport si concurs;
•          eventual echipament pentru pana.
 
3. SIGURANTA

Pe parcursul intrecerii, activitatea curenta de schi nu va fi restrictionata, de asemenea, pe traseul intrecerii se pot intalni alti sportivi, turisti, animale. Acest fapt atrage asupra participantilor  obligatia de a respecta regulile de conduita impuse. Orice accident in care sunt implicati participantii competitiei TRANSALPINA WINTER BIKE, survenit in timpul desfasurarii concursului prin nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita  impuse, va fi in responsabilitatea celor implicati in accident. Ciclistii sunt responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorii nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care vreun concurent se raneste sau se accidenteaza, sufera stricaciuni / pagube materiale sau alte consecinte ce pot aparea din cauza participarii la acest concurs. Va exista o echipa medicala dotata cu ambulanta, la baza pirtiei, gata de interventie pentru acordarea primului ajutor si asigurarea serviciului medical de specialitate, in caz de nevoie.
 Va rugam, atentie!

Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul intrecerii, insa sunteti rugati sa aduceti orice obiect sau bun gasit pe traseu organizatorilor care le vor restitui perdantilor.

Traseul nu este accesibil ambulantei in zona competitiei insa orice apel din partea unui concurent care are nevoie de asistenta de orice fel va fi tratat cu maxima seriozitate si celeritate!

4. SCHIMBARE TRASEU, ANULAREA CURSEI

Organizatorii isi rezerva dreptul de a anula/amana cursa, in cazuri exceptionale.
In cazul unor conditii meteorologice nefavorabile sau/si alte conditii speciale, organizatorii isi rezerva dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orara.           

Ninsoarea sau ploaia, nu este un impediment, asadar, nu  inseamna ca va fi amanat concursul!

In caz de forta majora (prin asta intelegem, orice evenimente care ar putea influenta buna desfasurare a intrecerii cum ar fi: inundatii majore, conditii meteo extreme, dezastre naturale sau evenimente politice si fiscale majore care ii determina pe organizatori sa anuleze competitia),

5. CONDITII CARE ATRAG DESCALIFICAREA DIN CONCURS

Organizatorii isi rezerva dreptul de a descalifica orice participant daca nu respecta acest  regulament, sau intr-una din urmatoarele situatii:
•          neparcurgerea traseului in intregime;
•          nerespectarea traseului;
•          pierderea numarului de concurs;
•          utilizarea unui mijloc de transport in timpul cursei, altul decat bicicleta cu care concurentul a luat startul sau o bicicleta similara;
•          parasirea echipamentului pe traseu;
•          aruncarea gunoiului pe traseu, a ambalajele utilizate;
•          neacordarea de ajutor unui alt concurent aflat in dificúltate si neanuntarea echipei medicale si/sau organizatorilor!;
•          lipsa de respect fata de ceilalti concurenti, organizatori, voluntari, spectatori;
•          nefolosirea castii de protectie pe timpul intrecerii sau utilizarea ei neregulamentar conform UCI;
•          comportarea nesportiva fata de alti participanti;
•          folosirea ajutoarelor din afara intrecerii (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor);
•          utilizarea oricarui tip de bicicleta cu sistem de propulsie (electric sau alt fel de motor).
         
6. CONSIDERATII FINALE

Pentru participarea concurentilor cu varsta intre 15 si 18 ani, este obligatoriu  consimtamintul unui parinte care trebuie sa fie prezent la inscriere.

Traseul pe care se desfasoara concursul,  poate avea un grad de dificultate ridicat !  Pe traseu pot sa apara diferite animale domestice sau salbatice ori caini ciobanesti.  In cazul in care se produc incidente tehnice sau de alta natura, va rugam sa anuntati telefonic organizatorii si/sau, in masura in care se poate, sa va deplasati pina la punctual de sosire, de unde veti fi recuperat de echipele tehnice.
 
ORICE ACCIDENTARE  A UNUI PARTICIPANT  ESTE RASPUNDEREA STRICTA DOAR A PARTICIPANTULUI SAU A TUTORELUI CARE A SEMNAT PENTRU EL, SI SUB NICI O FORMA A ORGANIZATORILOR!!! ORGANIZATORII DEPUN EFORTURI CA TRASEUL SA FIE CAT MAI SIGUR FIIND, VERIFICAT SI APROBAT DE CATRE PERSOANE CU EXPERIENTA IN ORGANIZAREA SI PARTICIPAREA LA CONCURSURI DE ACEST GEN.

INTRECEREA SE ADRESEAZA, IN PRIMUL RAND, AMATORILOR, INSA TOTI CICLISTII EXPERIMENTATI SI/SAU LEGITIMATI LA CLUBURI SPORTIVE, CARE VOR SA PARTICIPE LA TRANSALPINA BIKE, SUNT BINEVENITI SI APRECIATI.

SFATUL ORGANIZATORULUI: URCA REPEDE SI COBOARA FARA SA RISTI !!!
 
7. CATEGORII PARTICIPANTE LA COMPETITIA TRANSALPINA WINTER BIKE

Se vor stabili in functie de participanti.

8. CONTRIBUTIA DE INSCRIERE

Contributia de inscriere va fi de 25 lei (6 euro) prin virament bancar in contul asociatiei, pe baza de chitanta eliberata de asociati sau 50 lei (12 euro) la fata locului.
Fiecare participant trebuie sa plateasca 20 lei pentru urcarea cu gondola. Incercam sa obtinem un pret mai mic pentru participanti.

Va asteptam!

Accesări: 1833