Joomla Free Themes by iPage Complaints

Regulament Rider Cozia

Data de desfasurare: 18 Martie 2017

PROGRAM DE DESFASURARE A COMPETITIEI CICLISTE - Rider Cozia 

Data: 18 Martie 2017
Website: http://cozia-mtb.ro/
Organizator: Asociatia Sportivilor Cozia Racing Team
Locaţie: HOTEL CENTRAL CALIMANESTI - Calimanesti, Str.Calea lui Traian, nr. 403, Romania- start official.

Startul Tehnic: Monumentul Eroilor Jiblea Veche

Se adreseaza doar persoanelor adulte, peste 18 ani impliniti la 1 Ianuarie 2017.
Inscrierile si achitarea sumei necesare desfasurarii intrecerii se fac doar online pana la data de 10 Marie 2017. Dorim un maxim de participanti de 120 de persoane.

01 Februarie 2017 - 16 Martie 2017 inscrieri si achitarea contributiei de 40 lei. Dupa aceasta data, nu vor mai fi luate in considerare. La fata locului plata se face intre orele 7:30-9:15 si contributia va fi de 60 lei.

Program 18 martie 2017

  • orele 7:30-9:30 centralizarea participantilor, inmanarea pachetelor si a numerelor de concurs.Primirea si centralizarea rucsacurilor participantilor
  • 9:45 sedinta tehnica
  • 9:50 start  official Hotel Central Calimanesti
  • Plecare in coloana.
  • 10:00 start Rider Cozia de la Monumentul Eroilor Jiblea Veche.

 

In ce consta intrecerea?


Se doreste cunoasterea zonei, muntelui Cozia mai précis.
Se doreste un antrenament in conditii de concurs pentru urmatorul sezon ce va sa vie. Va fi doar urcarea in regim de concurs. Coborarea se va face individual , in afara concursului, pe propria raspundere, in grup organizat. Nu exista puncte de alimentare pe traseu! Doar de orientare. Urmariti sagetile si indicatoarele.
Se doreste o reintalnire, intr-un cadru mai prietenesc, si cunoasterea fenomenelor naturii intr-o singura cursa. Este posibil sa plecam pe soare de jos si sa urcam pe parcurs cu ploaie, lapovita, iar sus sa avem parte de zapada. Natura in martie e altfel…
Startul tehnic se va da de la Monumentul  Jiblea Veche. Cronometrarea de aici incepe , orele 10:00.
Se pleaca in coloana cu masina politiei, in spatele ei pana la intrarea spre drumul ce duce spre varful Cozia. Vor fi aproximativ 7-8 km de asfalt in total. Se urca pe drum pietruit pana la cabana din varf.
Se va asigura masina in care va puteti pune cate un rucsac cu numele si prenumele dumneavoastra, ce poate contine: haine de schimb, geci si caciuli groase, incaltaminte si orice credeti ca aveti nevoie sus, la temperaturi scazute.


Finish-ul va fi sus, la 1668m altitudine.
VA primi medalii de finisher fiecare participant.Veti fi asteptati cu o masa calda, ceaiuri calde, etc. Si surprize…
Premierea va avea loc la Cabana Cozia orele 15:00
Vor fi premiati primii 5 open categoriile: masculin si feminin.


Premiile constau in:


- Diploma;
- Medalie;
- Cupa Rider Cozia pentru primul care ajunge la start.


Pe masura ce sponsorii se aduna, si premiile vor creste probabil si ca numar si ca valoare.
FIECARE CONCURENT, LA START, VA AVEA DE COMPLETAT FISA CARE ARATA CA PARTICIPANTUL A LUAT LA CUNOSTINTA TOATE TEMELE IMPUSE  SI  ISI  ASUMA RISCURILE INERENTE ACESTUI SPORT;
TOTI PARTICIPANTII  CARE ABANDONEAZA SUNT OBLIGATI SA PREDEA NUMARUL LA PRIMUL POST DE CONTROL SI SA ANUNTE ABANDONUL telefonic.
Distanta totala, aproximativ 25 km.

2. ECHIPAMENT
 
Se recomanda urmatorul echipament:


- bidon cu apa, 0,5 litri;
- batoane energizante / geluri energizante;
- haina de ploaie / vant;
- telefon mobil (de preferat sa fie protejat pentru sucuri si apa);
- doua camere de rezerva;
- o pompa;
- altele necesare ce se impun practicarii acestui tip de sport si concurs;
- echipament pentru pana.


3. SIGURANTA
 
Pe parcursul intrecerii circulatia rutiera pe portiunile de drum deschise traficului rutier nu va fi restrictionata, de asemenea, pe traseul intrecerii se pot intalni alte autovehicule, turisti, animale. Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident in care sunt implicati participantii competitiei Rider Cozia survenit in timpul desfasurarii concursului prin nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege, va fi in responsabilitatea celor implicati in accident. Ciclistii sunt responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorii nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care vreun concurent se raneste sau se accidenteaza, sufera stricaciuni / pagube materiale sau alte consecinte ce pot aparea din cauza participarii la acest concurs. Va exista o echipa medicala dotata cu ambulanta, la linia de start, gata de interventie pentru acordarea primului ajutor si asigurarea serviciului medical de specialitate, in caz de nevoie. Politia locala si cea rutiera vor conduce plutonul ciclistilor de la locul intalnirii si organizarii pana la linia de start, pe drumurile publice. Orice nerespectare a regulilor de circulatie, de concurs, a indicatiilor date la fata locului de catre Politie si organizatori precum si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege, va fi in responsabilitatea celor implicati intr un eventual accident. Va rugam, atentie!
Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul intrecerii, insa sunteti rugati sa aduceti orice obiect sau bun gasit pe traseu organizatorilor care le vor restituí perdantilor.
Exista portiuni unde nu este semnal pentru telefonul mobil. De aceea, va rugam sa anuntati orice problema aparuta si sa acordati ajutor celor ce au nevoie.
Traseul nu este accesibil ambulantei in procent de 50 %, insa orice apel din partea unui concurent care are nevoie de asistenta de orice fel va fi tratat cu maxima seriozitate si celeritate!

 4. SCHIMBARE TRASEU, ANULAREA CURSEI
 
Organizatorii isi rezerva dreptul de a anula/amana cursa, in cazuri exceptionale.
In cazul unor conditii meteorologice nefavorabile sau/si alte conditii speciale, organizatorii isi rezerva dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orara.
Nici ploaia,nici lapovita,sau alte fenomene ale naturii  nu constituie un impediment, asadar, nu  inseamna ca va fi amanata cursa!
In caz de forta majora (prin asta intelegem, orice evenimente care ar putea influenta buna desfasurare a intrecerii cum ar fi: inundatii majore, conditii meteo extreme, dezastre naturale sau evenimente politice si fiscale majore care ii determina pe organizatori sa anuleze competitia), contributia de participare  NU va  fi returnata.
 
5. CONDITII CARE ATRAG DESCALIFICAREA DIN CONCURS
 
Organizatorii isi rezerva dreptul de a descalifica orice participant daca nu respecta acest  regulament, sau intr-una din urmatoarele situatii:


- neparcurgerea traseului in intregime;
- nerespectarea traseului;
- pierderea numarului de concurs;
- utilizarea unui mijloc de transport in timpul cursei, altul decat bicicleta cu care concurentul a luat startul sau o bicicleta similara;
- parasirea echipamentului pe traseu;
- aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lasate la punctele de control sau la punctele de alimentare;
- neacordarea de ajutor unui alt concurent aflat in dificúltate si neanuntarea echipei medicale si/sau organizatorilor!;
- lipsa de respect fata de ceilalti concurenti, organizatori, voluntari, spectatori;
- depasirea timpului limita anuntat in prealabil de organizatori;
- nefolosirea castii de protectie pe timpul intrecerii sau utilizarea ei neregulamentar conform UCI;
- comportarea nesportiva fata de alti participanti;
- folosirea ajutoarelor din afara intrecerii (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor);
- utilizarea oricarui tip de bicicleta cu sistem de propulsie (electric sau alt fel de motor).


 CONSIDERATII FINALE


Traseul este unul pe unde se poate circula cu masina,chiar si in conditii de iarna.
Doar urcarea face parte din concurs, coborarea se face pe cont propriu. Nu raspundem pentru coborarea de pe Cozia. Asa ca, ATENTIE! , va rugam.
Dupa orele 16:30 toate echipajele vor fi retrase.
Traseul pe care se desfasoara concursul, in caz de precipitatii, poate avea un grad de dificultate ridicat! Mai ales pe ultimii 4 km, este posibil sa avem zapada proaspata sau inghetata sau si – si.
Intrecerea se vrea una de antrenament ,in conditii mai grele datorate in principal diferentei de nivel,dar si a conditiilor climaterice schimbatoare de la acea vreme.
SFATUL ORGANIZATORULUI: URCA REPEDE SI COBOARA FARA SA RISTI !!!


 6. CATEGORII PARTICIPANTE LA COMPETITIA RIDER COZIA


 Vor fi premiati primii 5 participanti ce ajung in fata Cabanei Cozia:

- feminin 5
- masculin 5


Primul concurent ce va ajunge la finish va primi titlul de Regele Rider Cozia


Premiile constau in :

- Diploma
- Medalie
- Premii oferite de sponsori
- Cupa COZIA pentru locul 1
Toti participantii vor primi medalie de finisher!

7. CONTRIBUTIA DE INSCRIERE


Contributia reprezinta parte din cheltuielile noastre pentru desfasurarea aceste intreceri sportive intr-un cadru adecvat.
Contributia Se face doar on line, prin virament bancar sau cu chitanta la asociatie, pana la data de 16 Martie 2017 si este de 40 lei, iar la fata locului (Hotel Central intre orele 7:30 si 9:15) 60 lei.

Nu se va putea urca cu masina pe Vf Cozia intre orele 9:00-17:00 cu exceptia salvari,pompieri, organizatori {cu ecuson}. Prietenii, insotitorii, cunoscuti sau necunoscuti, vor avea interdictia de a urca cu masinile, atv- urile, carutele,etc
Avand in vedere ca este vb de un concurs cu urcare si coborare pe zone ce pot fi  periculoase intr-un punct unde se intalnesc cei ce urca cu cei ce coboara, urcare catre o zona unde capacitatea de primire nu poate avea mai mult de 120 de persoane, traficul rutier, ciclist, etc, va fi restrictionat.
Va rugam, intelegere!!!
Va asteptam!

Conducerea
ASOCIATIEI SPORTIVILOR COZIA RACING TEAM CALIMANESTI
Speram si dorim sa ne bucuram impreuna de acest eveniment.


Contact
Savulescu Minodora - Presedinte A.S.C.R.T. Calimanesti, Valcea.
E- mail :   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Accesări: 1076