Joomla Free Themes by iPage Complaints

Regulament COZIA MTB 2017

 

Contributia de inscriere la concursul ciclist Cozia MTB 2017
este de:

 

Perioada Tura Junior Tura Scurta/Lunga Tura Agrement Modalitate a Platii Contributiei de Inscriere
Pana la 10.05.2017 15 lei 50 lei 25 lei Transfer Bancar / Depunere in cont CEC
In perioada 11.05.2017-18.05.2017 30 lei 65 lei 40 lei Transfer Bancar / Depunere in cont CEC
Pe data de 20 si 21.05.2017
(data concursului)
50 lei 80 lei 50 lei Numerar la Inscriere

 

Plata contributiei de inscriere se poate face prin urmatoarele metode:

 • transfer bancar in contul nostru de mai jos deschis la CEC Bank;
 • depunere direct in contul nostru care poate fi facuta la orice filiala CEC Bank din tara;

Atentie!

 • in cazul platii prin transfer bancar sau prin depunere directa in contul nostru, va rugam sa faceti urmatoarea specificatie: Nume/Prenume – Pentru concursul Cozia MTB 2017“. O copie a documentului de plata se va trimite la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
 • Plata se poate face in contul deschis la CEC BANK Sucursala Calimanesti prin depunere directa ca persoana neimputernicita unde contributia de depunere este 5 lei {la sucursalele care accepta plata directa} sau prin virament bancar {cel mai sigur!}- Asociatia Sportivilor Cozia Racing Team - Cont: RO94CECEVL0530RON0621475.
 • Se vor actualiza periodic listele cu participantii care au platit contributia de inscriere conform extraselor de cont. Daca nu apare numele dv. la rubrica: ”Concurenti contributia achitata” mai mult de 7 zile, va rugam sa ne contactati la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin telefon la numerele afisate la sectiunea "Contact" - presedinte.


PROGRAM DE DESFASURARE A COMPETITIEI CICLISTE - COZIA MTB 2017
In saptamana premergatoare concursului se fac recunoasteri de traseu si traseele din concurs cu cei implicati in organizare.
 
Data: 20-21 mai 2017
Cozia MTB 2017 – MARATON


Chemare la miscare si  pentru incepatori, insotitori, simpatizanti ai sportului pe doua roti si alergare - Tura Agrement
Organizator: Asociatia Sportivilor Cozia Racing Team
Locaţie: HOTEL CENTRAL CALIMANESTI - Calimanesti, Str.Calea lui Traian, nr. 403, Romania


INSCRIERI
Online
01 februarie 2017 - 10 mai 2017

 • Tura Lunga/Scurta - 50 RON
 • Tura Agrement  - 25 RON
 • Tura Junior - 15 RON

La fata locului:

 • 80 Lei (kit-urile de start vor fi in limita disponibilitatii)  - adulti 20 Mai
     
 • 50 lei (kit-urile de start vor fi in limita disponibilitatii) - Tura Agrement 20 mai;
     
 • 50 lei (kit-urile de start vor fi in limita disponibilitatii) - copii  21 Mai;


Noi estimam un numar de persoane participante pentru a informa sponsorii.


Sambata 20.05.2017 


07:30 – 09:00 – Inscrieri


Cei ce s-au inscris pe site si au platit, cu declaratia pe proprie raspundere vor ridica numerele si kit-ul de start separat de cei ce se vor inscrie la fata locului.
Persoanele care au achitat contributia anul trecut (2016) si din varii motive nu au putut participa, vor avea inscrierea gratuita, beneficiind de toate serviciile oricarui participant. Rugam prin mail sa ne contacteze sau telefonic, pentru a-l  verifica si inscrie automat.
9:00-9:30 Centralizarea participantilor
9:50  - Sedita Tehnica
Traseele sunt altele decat cele din anul precedent,cu un grad de dificultate specific concursului nostrum,cu peisaje unice si de neuitat. Traseele vor fi marcate foarte bine,nu trec prin sate,nu trec pe strazi,nu au asfalt.
Rugam atentie la sedinta tehnica!
Verificati pachetul de start. In el se afla date ce v-ar putea fi de folos.
Startul si sosirea vor fi in acelasi punct, Hotel Central Calimanesti –pentru toate cele trei ture.
Traseul pentru incepatori, sustinatori…denumit Agrement, se va da din fata Hotelui Central ,unde va fi si sosirea tuturor celor trei trasee.
10:00 – Start Tura Lunga,Tura Scurta (Hotel Central) si Agrement (Faleza Oltului)
La initiativa partenerului nostru, Primaria Orasului Calimanesti, pentru cei ce au venit sa sustina participantii, dar si pentru cei ce abia au facut cunostinta cu bicicleta in plimbare, le asiguram un traseu de aprox 7-`10  km., pentru a-I parcurge in alergare sau pe bicicleta, dandu-le posibilitatea sa “guste” din placerea sportului, denumita Tura Agrement, cu diferenta de nivel de aproximativ 100 m.
Data de desfasurare: 20 Mai 2017.

Tura Agrement

 •  Open Masculin -alergare,
 •  Open Feminin- alergare,
 •  Open Masculin- bicicleta,
 •  Open Feminin bicicleta.


Limita inferioara de varsta: 15 ani.

Primii vor pleca ciclistii de la cele doua trasee: Tura Lunga si Tura Scurta pe DN 7   ulterior pe traseu, IN SPATELE MASINII DE POLITIE, aproximativ 2km  de asfalt. Singurul asfalt intalnit pe traseu.
Traseele nu sunt definitive pana in ziua concursului, in functie de vreme si alte conditii organizatorice. Atentie la marcaje!!! Pe site sunt orientative.(Vezi regulamentul)


Toti adultii  si toti copiii de la toate categoriile participante vor primi medalii de finisher!
Si in acest an ,medalia va fi unicat.

17:30 – Festivitatea de premiere
19:00 – Petrecere
 
Cozia MTB Junior 2017 – XCO

Locaţie: Castrul Roman Arutela (langa OMV)
08:00 - 09:50 – Inscrieri - Castrul Roman Arutela (langa OMV) - inmanarea pachetelor de concurs si inscrieri la fata locului
Inscrierile la fata locului se fac separat de locul de inmanare a kiturilor de start ale celor ce s-au inscris si au achitat contributia pana la data de 10 Mai 2017.
Dragi parinti,avand in vedere faptul ca noi nu putem estima nr. de participanti inscrisi la fata locului,(drept pentru care nu putem estima Kit-urile de start), copiii dv. pot ramane fara pachetele de inceput. Va rugam sa luati in considerare acest lucru si sa va preocupati din timp de inscrierea lor. Copiii care au fost inscrisi in editia 2016  si nu au venit din diverse motive, NU au inscrierea asigurata in acest an. (au primit pachetele de start prin prieteni si rude, marea majoritate)
Nu se mai fac inscrieri dupa primul start!
10:00 – Start Tura Junior 3-4 ani
Tura Junior va fi de tip XCO, astfel, fiecare copil in functie de categoria de varsta la care se incadreaza va avea o anumita distanta de parcurs.
Avand in vedere numarul mare de participanti, din respect pentru copii, vor fi diferentiati nu numai pe categorii de varste dar si pe sexe,(ca si anul trecut),incapand cu cei mai mici si terminand cu cei mai mari.
Ce este nou?
Datorita numarului mare de copii, a cerintelor Federatiei, dar si din respect pentru ei, in acest an grupele vor fi din 2 in 2 ani, nu din 3 in trei ani ca pana acum.


16:00 – Festivitatea de premiere - PAVILIONUL CENTRAL (Hotel Central)


REGULAMENT
 
 
1. REGULI GENERALE
 
Este obligatorie folosirea castii de protectie (de la linia de start si pana la finish, inchisa sub barbie) pentru ciclisti.
Este obligatoriu afisarea numarului de concurs la vedere,sa poata fi citit de la distanta , atat  pentru ciclisti cat si pentru alergatori.
Este obligatorie trecerea pe la fiecare punct de control;
FIECARE CONCURENT, LA START, VA AVEA DE COMPLETAT FISA DE INSCRIERE CARE ARATA CA PARTICIPANTUL A LUAT LA CUNOSTINTA TOATE TEMELE IMPUSE  SI  ISI  ASUMA RISCURILE INERENTE PRACTICARII ACESTUI SPORT;
TOTI PARTICIPANTII  CARE ABANDONEAZA SUNT OBLIGATI SA PREDEA NUMARUL LA PRIMUL POST DE CONTROL SI SA ANUNTE ABANDONUL LA LINIA DE SOSIRE.
Distantele de concurs trebuie sa fie parcurse in urmatoarele limite de timp:

 • Tura scurta  - aprox.     32 km = 5 ore;
 • Tura lunga  - aprox.      53 km = 6 ore;
 • Agrement  7 – 10 Km =1:30 ore

COPII - vor fi lasati sa isi termine traseul in functie de categoria de varsta.
 
Ne rezervam dreptul de a modifica traseele pe anumite portiuni, de a mari numarul de km sau de a-l micsora, in functie de schimbarile meteo.
 
ECHIPAMENT
 
Se recomanda urmatorul echipament:
bidon cu apa, 0,5 litri;
batoane energizante / geluri energizante;
haina de ploaie / vant;
telefon mobil (de preferat sa fie protejat pentru sucuri si apa);
doua camere de rezerva;
o pompa;altele necesare ce se impun practicarii acestui tip de sport si concurs;
echipament pentru pana.

2. PUNCTE DE CONTROL / PUNCTE DE ALIMENTARE
 
Pentru tura Agrement vor fi 2 puncte de alimentare si hidratare, iar pentru tura profi 4 puncte de alimentare si hidratare.
 
3. SIGURANTA
 
Pe parcursul intrecerii circulatia rutiera pe portiunile de drum deschise traficului rutier nu va fi restrictionata, de asemenea, pe traseul intrecerii se pot intalni alte autovehicule, turisti, animale. Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident in care sunt implicati participantii competitiei COZIA MTB, survenit in timpul desfasurarii concursului prin nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege, va fi in responsabilitatea celor implicati in accident. Ciclistii sunt responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorii nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care vreun concurent se raneste sau se accidenteaza, sufera stricaciuni / pagube materiale sau alte consecinte ce pot aparea din cauza participarii la acest concurs. Va exista o echipa medicala dotata cu ambulanta, la linia de start / sosire, gata de interventie pentru acordarea primului ajutor si asigurarea serviciului medical de specialitate, in caz de nevoie. Politia locala si cea rutiera vor conduce plutonul ciclistilor de la locul intalnirii si organizarii pana la linia de start, pe drumurile publice. Orice nerespectare a regulilor de circulatie, de concurs, a indicatiilor date la fata locului de catre Politie si organizatori precum si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege, va fi in responsabilitatea celor implicati in un eventual accident.Pe traseu vor fi motociclisti si salvamontisti pentru a asigura buna desfasurare a competitiei. Este posibil sa fie chemat un motociclist la un apel de urgenta. Trebuie lasat sa treaca. Cu 0 experienta vasta in asigurarea bunei desfasurari a concursurilor de acest tip, daca nu e o urgent, ei nu va vor deranja. Va rugam, daca un coleg este cazut, asigurati-va ca nu are nevoie de de ajutor.  Va rugam, atentie!
Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul intrecerii, insa sunteti rugati sa aduceti orice obiect sau bun gasit pe traseu organizatorilor care le vor restituí perdantilor .
Traseul nu este accesibil ambulantei in procent de peste 50 %, insa orice apel din partea unui concurent care are nevoie de asistenta de orice fel va fi tratat cu maxima seriozitate si celeritate!
 
4. SCHIMBARE TRASEU, ANULAREA CURSEI
 
Organizatorii isi rezerva dreptul de a anula/amana cursa, in cazuri exceptionale.
In cazul unor conditii meteorologice nefavorabile sau/si alte conditii speciale, organizatorii isi rezerva dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orara.
Ploaia, nu este un impediment, asadar, nu  inseamna ca va fi amanat concursul!
In caz de forta majora (prin asta intelegem, orice evenimente care ar putea influenta buna desfasurare a intrecerii cum ar fi: inundatii majore, conditii meteo extreme, dezastre naturale sau evenimente politice si fiscale majore care ii determina pe organizatori sa anuleze competitia), contributia de participare  NU va  fi returnata.
 
5. CONDITII CARE ATRAG DESCALIFICAREA DIN CONCURS
 
Organizatorii isi rezerva dreptul de a descalifica orice participant daca nu respecta acest  regulament, sau intr-una din urmatoarele situatii:
neparcurgerea traseului in intregime;
nerespectarea traseului;
pierderea numarului de concurs;
utilizarea unui mijloc de transport in timpul cursei, altul decat bicicleta cu care concurentul a luat startul sau o bicicleta similara;
parasirea echipamentului pe traseu;
aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lasate la punctele de control sau la punctele de alimentare;
neacordarea de ajutor unui alt concurent aflat in dificúltate si neanuntarea echipei medicale si/sau organizatorilor!;
lipsa de respect fata de ceilalti concurenti, organizatori, voluntari, spectatori;
depasirea timpului limita anuntat in prealabil de organizatori;
nefolosirea castii de protectie pe timpul intrecerii sau utilizarea ei neregulamentar conform UCI;
comportarea nesportiva fata de alti participanti;
folosirea ajutoarelor din afara intrecerii (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor);
utilizarea oricarui tip de bicicleta cu sistem de propulsie (electric sau alt fel de motor).

 5. CONSIDERATII FINALE
 
Copiii  intre 3 si 14 ani trebuiesc insotiti obligatoriu de un tutore, de preferat parinte sau semnarea de catre tutore/parinte a unei permisiuni pentru participarea copiilor. Pentru participarea concurentilor cu varsta intre 15 si 18 ani, care nu au o legitimatie de club valabila, este obligatoriu consimtamintul unui parinte care trebuie sa fie prezent la inscriere.
 
IN CAZ DE PLOAIE, PORTIUNI DIN POTECILE TRASEELOR POT FI DEOSEBIT DE DIFICILE DIN CAUZA NOROIULUI (~25 % DIN TRASEU POATE DEVENI NOROIOS IN ACEST CAZ)!  ACESTE PORTIUNI DIN TRASEU NU POT FI PARCURSE CU NICI UN FEL DE AUTOTURISM!
 
 
Stimati participanti,
 
Traseele pe care se desfasoara concursul, in caz de precipitatii, pe anumite portiuni  pot avea un grad de dificultate ridicat. Pe trasee pot exista portiuni scurte, erodate din cauza ploilor abundente, ce se pot ocoli,portiuni deosebit de inclinate, unde se recomanda mersul pe linga bicicleta sau cu ele in spate(scurte), atat pe urcare cat si pe coborare. In cazul in care se produc incidente tehnice sau de alta natura, va rugam sa anuntati telefonic organizatorii si/sau, in masura in care se poate, sa va deplasati pina la primul post de control, de unde veti fi recuperat de echipele tehnice.
 Sfat: Cand iti tragi  sufletul in vf. de rampa, arunca-ti ochii roata !
 
ORICE ACCIDENTARE  A UNUI COPIL CE PARTICIPA LA INTRECERE  ESTE RASPUNDEREA STRICT DOAR A TUTORELUI CARE A SEMNAT PENTRU EL, SI SUB NICI O FORMA A ORGANIZATORILOR!!! PE PARCURSUL TRASEULUI COPIILOR, ACESTIA AU NEVOIE DE AJUTOR, ASADAR PENTRU CEI MAI MICI CHIAR AR FI NEVOIE DE PARINTI SAU TUTORI DANDU-LI-SE VOIE SA II AJUTE PE COPII, ALATURI DE ORGANIZATORI!!! Intrecerea din 2015 a fost un concurs si al printilor … ORGANIZATORII DEPUN EFORTURI CA TRASEELE SA FIE CAT MAI SIGURE ELE FIIND PROPUSE, VERIFICATE SI APROBATE DE CATRE PERSOANE CU EXPERIENTA INDELUNGATA IN ORGANIZAREA SI PARTICIPAREA LA CONCURSURI DE ACEST GEN.
 
Concursul se va desfasura pentu adulti in data de 20 mai intre orele 10:00 – 16:00. Dupa ora 16:00 toate echipajele de politie, asistenta medicala si asistenta tehnica  se vor retrage.
INTRECEREA SE ADRESEAZA, IN PRIMUL RAND, AMATORILOR, INSA TOTI CICLISTII EXPERIMENTATI SI/SAU LEGITIMATI LA CLUBURI SPORTIVE, CARE VOR SA PARTICIPE LA COZIA MTB, SUNT BINEVENITI SI APRECIATI. ACESTORA DIN URMA LE RECOMANDAM ISCRIEREA LA TURA PROFI.
SFATUL ORGANIZATORULUI: URCA REPEDE SI COBOARA FARA SA RISTI !!!
Concursul se desfasoara pe trasee bine marcate,cu personal si /sau elemente orientative{sageti,afise,indicatoare}in punctele cheie.
Va rugam , ascultati personalul de pe trasee si fiti atenti la marcajele de orientare si atentionare. Padurea  pacaleste ochiul!
Traseul pentru Agrement este unul relativ usor, fara diferente mari de nivel.
 
Traseul pentru copii este unul cu grad de dificúltate redus. Ca si in anul precedent, competitia se va desfasura la CASTRUL ROMAN ARUTELA de langa benzinaria OMV Calimanesti.
 
 
6. CATEGORII PARTICIPANTE LA COMPETITIA COZIA MTB
 
Family (categorie destinata copiilor)
 
Masculin:
3-4 ani;
5-6 ani;
7-8 ani ;
9-10ani;
11-12ani;
13-14-ani.
 
Feminin:
3-4 ani;
5-6 ani;
7-8 ani ;
9-10ani;
11-12ani;
13-14-ani.
 Se vor premia primele 3 locuri la copii, pe categorii de varsta si sex.

 
* (insotiti obligatoriu de un adult sau cu acordul scris al parintilor ori insotiti)
 Pentru cei legitimati, este suficienta legitimatia.
 
Tura scurta
Masculin:
15-18 ani;
19-29 ani;
30-39 ani; daca la aceasta tura se vor inscrie (platitori ca in anul precedent) mai mult de 70 de persoane, grupa va primi cate 2 premii din fiecare,in ordinea sosirii, astfel: 2 premii 1;  2premii 2;  2 premii 3;  2 premii 4. In total 8 premii.
 

40-49 ani; daca la aceasta tura se vor inscrie mai mult de 70 de persoane, grupa va primi cate 2 premii din fiecare,in ordinea sosirii, astfel: 2 premii 1, 2 premii 2, 2 premii 3, 2 premii 4,in total 8 premii

50-59 ani
60+  ani

Feminin:
15-25 ani;
26-35ani;
36-49 ani;
50+ ani.
 Avand in vedere numarul mic de participante, grupele de varsta sunt usor extinse. Regulamentul prevede ca fiecare categorie sa aiba minim 9 platitori pentru a fi premiate primele 4 locuri. Dupa cum stiti, in fiecare an am premiat toate grupele, indiferent de numarul de participanti!!!

Tura lunga
Masculin:
15-18 ani;
19-29 ani;
30-39 ani;
40-49 ani;
50+ ani.

Feminin
Open. Se premiaza primele 5 locuri. Primele 3 si cu bani.
Toate premiile vor fi in bani pentru primele 3 locuri ,produse  oferite de sponsori, alaturi de trofeul Cozia, Medalia Cozia si Diploma.
Locul 4 nu va primi premiu in bani.

Tura Agrement  incepatori,insotitori,persone care nu au mai participat la concursuri,etc..
                

Tura Agrement


- Open Masculin -alergare,
- Open Feminin- alergare,
- Open Masculin- bicicleta,
- Open Feminin bicicleta.


Participa persoanele +14 ani.
Se premiaza primele 5 locuri feminin si masculin  ,atat participantilor de la ciclism cat si celor de la alergatori.
Se ofera trofeul Cozia, Medalia Cozia si diploma + premii oferite de sponsori.
Nu se premiaza in bani!
 
 
Participantii se incadrareaza in categoria de varsta  in functie de cati ani implinesc in 2017, indiferent de luna.
Exemplu:  2017 - 1998= 19 ani, categoria 19 - 29
Daca la o categorie de participanti sunt mai putin de 10 concurenti inscrisi, concurenti platitori de contributia care nu au abandonat, categoría se regrupeaza cu urmatoarea sau anterioara categorie.
Participantii care, la editia trecuta, au castigat locul 1 si 2 la Tura Scurta sunt rugati sa se inscrie la o etapa superioara! Haideti sa oferim si altora sansa de a castiga!
Concurentii legitimati, care au o experienta  acumulata, care au participat la diverse competitii, sunt rugati sa NU se inscrie la categoría Tura Scurta tocmai pentru a se depasi pe ei, incurajandu-i in acest scop, dar si pentru a-i incuraja pe cei incepatori! (vom reveni cu amanunte).
 Cei ce nu cunosc ce inseamna diferente de nivel si trasee lungi pe carari de munte sunt sfatuiti sa se inscribe la tura de agreement de 10 Km.
Iubitorii acestui sport care au depasit varsta din cartea de identitate de 60 ani, dar sunt si se simt in continuare tineri si puternici sunt invitati sa ni se alature, sustinandu-i cu toata caldura, facandu-le in acest an o categorie speiala “60+”.
 
7. CONTRIBUTIA DE INSCRIERE
 
Tura Family (copiii cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani - 21 Mai 2017)
In perioada: 01 februarie – 10mai 2017  = 15 Lei
La fata locului, in ziua concursului  = 30 Lei
 
Tura Scurta (33Km) + Tura lunga (53 km) - Sambata 20 Mai 2017
In perioada: 01 februarie – 10 mai 2017 = 50 Lei
In ziua concursului, in data de 20 mai 2017 = 80 Lei
Tura Agrement (7 Km) pentru alergatori si ciclisti  - 20 Mai 2017
In perioada: 01 februarie – 10 mai 2017 = 25 Lei
In ziua concursului, in data de 20 mai 2017 = 50 Lei

Va asteptam!

Conducerea
ASOCIATIEI SPORTIVILOR COZIA RACING TEAM CALIMANESTI


Va rugam sa nu plecati dupa terminarea cursei! Dupa premiere urmeaza distractia.
Revenim cu amanunte.
Speram si dorim sa ne bucuram impreuna de acest eveniment….


Contact
Savulescu Minodora – Presedinte A.S.C.R.T. Calimanesti, Valcea.
Tel.: 0744.549.418


Calinescu Simin  - membru-raspunzator trasee ciclism
0722 191 355

Catalin Verigeanu – Vicepresedinte A.S.C.R.T.
Tel.: 0744.586.836

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Accesări: 3139