Joomla Free Themes by iPage Complaints

Regulament

PROGRAM DE DESFASURARE A COMPETITIEI CICLISTE - COZIA MTB
In saptamana premergatoare concursului se fac recunoasteri de traseu si traseele din concurs cu cei implicati in organizare.
 
 
Data: 21-22 mai 2016
Cozia MTB 2016 - MARATON
Website: http://cozia-mtb.ro/
Organizator: Asociatia Sportivilor Cozia Racing Team
Locaţie: HOTEL CENTRAL CALIMANESTI - Calimanesti, Str.Calea lui Traian, nr. 403, Romania


INSCRIERI
Online
01 februarie 2016 - 19 mai 2016
- Tura Lunga/Scurta - 50 RON
- Tura Junior - 15 RON


La fata locului
21 mai 2016
- Tura Lunga/Scurta - 80 RON
22 mai 2016
- Tura Junior - 25 RON


PROGRAM
Sambata – 21.05.2016
07:30 – 09:30 – Inscrieri
Cei ce s-au inscris pe site si au platit, cu declaratia pe proprie raspundere vor ridica numerele si kit-ul de start separat de cei ce se vor inscrie la fata locului.

Pachet de start
09:30 – 09:50 - Sedita Tehnica
Traseele nu sunt definitive pana in ziua concursului, in functie de vreme si alte conditii organizatorice. Atentie la marcaje!!! Pe site sunt orientative.(Vezi regulamentul)
Pe DN7, pana la Monumentul Eroilor din Jiblea Veche cu masina de politie,fara a o depasi. In momentul ajungerii la Monument:


START-ul
10:00 – Start Tura Lunga
10:15 – Start Tura Scurta

Adultii vor primi medalii de finisher.
17:30 – Festivitatea de premiere
19:00 – Petrecere
 

 


Cozia MTB Junior 2016 - XCO
Locaţie: Castrul Roman Arutela (langa OMV)
08:00 - 09:50Inscrieri - Castrul Roman Arutela (langa OMV) - inmanarea pachetelor de concurs si inscrieri la fata locului
Nu se mai fac inscrieri dupa primul start!

10:00 – Start Tura Junior
Tura Junior va fi de tip XCO, astfel fiecare copil in functie de categoria de varsta la care se incadreaza va avea o anumita distanta de parcurs.
16:00 – Festivitatea de premiere - PAVILIONUL CENTRAL (Hotel Central)
 

 

 


REGULAMENT
 
 
1. REGULI GENERALE
 
Este obligatorie folosirea castii de protectie (de la linia de start si pana la finish, inchisa sub barbie);
Este obligatorie trecerea pe la fiecare punct de control;
FIECARE CONCURENT, LA START, VA AVEA DE COMPLETAT FISA DE INSCRIERE CARE ARATA CA PARTICIPANTUL A LUAT LA CUNOSTINTA TOATE TEMELE IMPUSE  SI  ISI  ASUMA RISCURILE INERENTE ACESTUI SPORT;
TOTI PARTICIPANTII  CARE ABANDONEAZA SUNT OBLIGATI SA PREDEA NUMARUL LA PRIMUL POST DE CONTROL SI SA ANUNTE ABANDONUL LA LINIA DE SOSIRE.
Distantele de concurs trebuie sa fie parcurse in urmatoarele limite de timp:
HOBBY     35 km = 5 ore;
PROFI      55 km = 6 ore;
COPII       max  4 km= aproximativ 1 ora.
 
Ne rezervam dreptul de a modifica traseele pe anumite portiuni, de a mari numarul de km sau de a-l micsora, in functie de schimbarile meteo.
 
ECHIPAMENT
 
Se recomanda urmatorul echipament:
bidon cu apa, 0,5 litri;
batoane energizante / geluri energizante;
haina de ploaie / vant;
telefon mobil (de preferat sa fie protejat pentru sucuri si apa);
doua camere de rezerva;
o pompa;
altele necesare ce se impun practicarii acestui tip de sport si concurs;
echipament pentru pana.


2. PUNCTE DE CONTROL / PUNCTE DE ALIMENTARE
 
Pentru tura hobby va fi un punct de alimentare, iar pentru tura profi 3 puncte de alimentare.
 
3. SIGURANTA
 
Pe parcursul intrecerii circulatia rutiera pe portiunile de drum deschise traficului rutier nu va fi restrictionata, de asemenea, pe traseul intrecerii se pot intalni alte autovehicule, turisti, animale. Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident in care sunt implicati participantii competitiei COZIA MTB, survenit in timpul desfasurarii concursului prin nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege, va fi in responsabilitatea celor implicati in accident. Ciclistii sunt responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorii nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care vreun concurent se raneste sau se accidenteaza, sufera stricaciuni / pagube materiale sau alte consecinte ce pot aparea din cauza participarii la acest concurs. Va exista o echipa medicala dotata cu ambulanta, la linia de start / sosire, gata de interventie pentru acordarea primului ajutor si asigurarea serviciului medical de specialitate, in caz de nevoie. Politia locala si cea rutiera vor conduce plutonul ciclistilor de la locul intalnirii si organizarii pana la linia de start, pe drumurile publice. Orice nerespectare a regulilor de circulatie, de concurs, a indicatiilor date la fata locului de catre Politie si organizatori precum si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege, va fi in responsabilitatea celor implicati in un eventual accident. Va rugam, atentie!

Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul intrecerii, insa sunteti rugati sa aduceti orice obiect sau bun gasit pe traseu organizatorilor care le vor restituí perdantilor .
Traseul nu este accesibil ambulantei in procent de 50 %, insa orice apel din partea unui concurent care are nevoie de asistenta de orice fel va fi tratat cu maxima seriozitate si celeritate!
 
4. SCHIMBARE TRASEU, ANULAREA CURSEI
 
Organizatorii isi rezerva dreptul de a anula/amana cursa, in cazuri exceptionale.
In cazul unor conditii meteorologice nefavorabile sau/si alte conditii speciale, organizatorii isi rezerva dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orara.
Ploaia, nu este un impediment, asadar, nu  inseamna ca va fi amanat concursul!

In caz de forta majora (prin asta intelegem, orice evenimente care ar putea influenta buna desfasurare a intrecerii cum ar fi: inundatii majore, conditii meteo extreme, dezastre naturale sau evenimente politice si fiscale majore care ii determina pe organizatori sa anuleze competitia), contributia de participare  NU va  fi returnata.
 
5. CONDITII CARE ATRAG DESCALIFICAREA DIN CONCURS
 
Organizatorii isi rezerva dreptul de a descalifica orice participant daca nu respecta acest  regulament, sau intr-una din urmatoarele situatii:
neparcurgerea traseului in intregime;
nerespectarea traseului;
pierderea numarului de concurs;
utilizarea unui mijloc de transport in timpul cursei, altul decat bicicleta cu care concurentul a luat startul sau o bicicleta similara;
parasirea echipamentului pe traseu;
aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lasate la punctele de control sau la punctele de alimentare;
neacordarea de ajutor unui alt concurent aflat in dificúltate si neanuntarea echipei medicale si/sau organizatorilor!;
lipsa de respect fata de ceilalti concurenti, organizatori, voluntari, spectatori;
depasirea timpului limita anuntat in prealabil de organizatori;
nefolosirea castii de protectie pe timpul intrecerii sau utilizarea ei neregulamentar conform UCI;
comportarea nesportiva fata de alti participanti;
folosirea ajutoarelor din afara intrecerii (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor);
utilizarea oricarui tip de bicicleta cu sistem de propulsie (electric sau alt fel de motor).


 5. CONSIDERATII FINALE
 

Copiii  intre 3 si 14 ani trebuiesc insotiti obligatoriu de un tutore, de preferat parinte sau semnarea de catre tutore/parinte a unei permisiuni pentru participarea copiilor. Pentru participarea concurentilor cu varsta intre 15 si 18 ani, care nu au o legitimatie de club valabila, este obligatoriu consimtamintul unui parinte care trebuie sa fie prezent la inscriere.
 
IN CAZ DE PLOAIE, PORTIUNI DIN POTECILE TRASEELOR POT FI DEOSEBIT DE DIFICILE DIN CAUZA NOROIULUI (~25 % DIN TRASEU POATE DEVENI NOROIOS IN ACEST CAZ)!  ACESTE PORTIUNI DIN TRASEU NU POT FI PARCURSE CU NICI UN FEL DE AUTOTURISM!
 
 
Stimati participanti,
 
Traseele pe care se desfasoara concursul, in caz de precipitatii, pot avea un grad de dificultate ridicat! Pe traseu pot sa apara carute, diferite animale domestice sau salbatice ori caini ciobanesti (traseul hobby si profi). Pe trasee exista portiuni erodate din cauza ploilor abundente, a utilajelor forestiere si portiuni deosebit de inclinate, unde se recomanda mersul pe linga bicicleta, atat pe urcare cat si pe coborare. In cazul in care se produc incidente tehnice sau de alta natura, va rugam sa anuntati telefonic organizatorii si/sau, in masura in care se poate, sa va deplasati pina la primul post de control, de unde veti fi recuperat de echipele tehnice.
 
ORICE ACCIDENTARE  A UNUI COPIL CE PARTICIPA LA INTRECERE  ESTE RASPUNDEREA STRICT DOAR A TUTORELUI CARE A SEMNAT PENTRU EL, SI SUB NICI O FORMA A ORGANIZATORILOR!!! PE PARCURSUL TRASEULUI COPIILOR, ACESTIA AU NEVOIE DE AJUTOR, ASADAR PENTRU CEI MAI MICI CHIAR AR FI NEVOIE DE PARINTI SAU TUTORI DANDU-LI-SE VOIE SA II AJUTE PE COPII, ALATURI DE ORGANIZATORI!!! Intrecerea din 2015 a fost un concurs si al printilor … ORGANIZATORII DEPUN EFORTURI CA TRASEELE SA FIE CAT MAI SIGURE ELE FIIND PROPUSE, VERIFICATE SI APROBATE DE CATRE PERSOANE CU EXPERIENTA INDELUNGATA IN ORGANIZAREA SI PARTICIPAREA LA CONCURSURI DE ACEST GEN.
 
Concursul se va desfasura pentu adulti in data de 21 mai intre orele 10:00 – 16:00. Dupa ora 16:00 toate echipajele de politie, asistenta medicala si asistenta tehnica  se vor retrage.

INTRECEREA SE ADRESEAZA, IN PRIMUL RAND, AMATORILOR, INSA TOTI CICLISTII EXPERIMENTATI SI/SAU LEGITIMATI LA CLUBURI SPORTIVE, CARE VOR SA PARTICIPE LA COZIA MTB, SUNT BINEVENITI SI APRECIATI. ACESTORA DIN URMA LE RECOMANDAM ISCRIEREA LA TURA PROFI.

SFATUL ORGANIZATORULUI: URCA REPEDE SI COBOARA FARA SA RISTI !!!
 
Traseul pentru copii este unul cu grad de dificúltate redus. Ca si in anul precedent, competitia se va desfasura la CASTRUL ROMAN ARUTELA de langa benzinaria OMV Calimanesti.
 
 
 6. CATEGORII PARTICIPANTE LA COMPETITIA COZIA MTB
 
Family (categorie destinata copiilor)
 
Masculin:
3-5 ani;
6-8 ani;
9-11 ani ;
12-14ani.
 
Feminin:
3-5 ani;
6-8 ani;
9-11 ani;
12-14 ani.
 
* (insotiti obligatoriu de un adult sau cu acordul scris al parintilor ori insotiti)
 
Tura scurta - Hobby
 
Masculin:
15-18 ani;
19-29 ani;
30-39 ani;
40-49 ani;
50+ ani.
 
Feminin:
15-25 ani;
26-35ani;
36-49 ani;
50+ ani.
 
Tura lunga - Profi
 
Masculin:
15-18 ani;
19-29 ani;
30-39 ani;
40-49 ani;
50+ ani.
Feminin
Open
 

Participantii se incadrareaza in categoria de varsta  in functie de cati ani implinesc in 2016, indiferent de luna.

Exemplu:  2016 - 1997 = 19 ani, categoria 19 - 29

Daca la o categorie de participanti sunt mai putin de 10 concurenti inscrisi, concurenti platitori de contributia care nu au abandonat, categoría se regrupeaza cu urmatoarea sau anterioara categorie.

Participantii care, la editia trecuta, au castigat locul 1 si 2 sunt rugati sa se inscrie la o etapa superioara!
Concurentii legitimati, care au o experienta  acumulata, care au participat la diverse competitii, sunt rugati sa nu se inscrie la categoría hobby tocmai pentru a se depasi pe ei, incurajandu-i in acest scop, dar si pentru a-i incuraja pe cei incepatori! (vom reveni cu amanunte).
Iubitorii acestui sport care au depasit varsta din cartea de identitate de 50 ani, dar sunt si se simt in continuare tineri si puternici sunt invitati sa ni se alature, sustinandu-i cu toata caldura, facandu-le in acest an o categorie speiala “50+”.
 
7. CONTRIBUTIA DE INSCRIERE
 
Tura Family (copiii cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani - 22 Mai 2015)
In perioada: 01 februarie – 19 mai 2015  = 15 Lei
La fata locului, in ziua concursului  = 25 Lei
 
Tura Scurta (Hobby) + Tura lunga (Profi) - 21 Mai 2016
In perioada: 01 februarie – 19 mai 2015 = 50 Lei
In ziua concursului, in data de 21 mai 2015 = 80 Lei
Va asteptam!


Conducerea
ASOCIATIEI SPORTIVILOR COZIA RACING TEAM CALIMANESTI

Va rugam sa nu plecati dupa terminarea cursei! Dupa premiere urmeaza distractia.
Revenim cu amanunte.
Speram si dorim sa ne bucuram impreuna de acest eveniment.

Contact
Savulescu Minodora – Presedinte A.S.C.R.T. Calimanesti, Valcea.
Tel.: 0744.549.418
Catalin Verigeanu – Vicepresedinte A.S.C.R.T.
Tel.: 0744.586.836
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Accesări: 4337