Joomla Free Themes by iPage Complaints

 

Concursul de ciclism montan Cozia MTB Muntele, în general a fost dintotdeauna locul de refugiu; pe vremuri împotriva navalitorilor, azi, refugiu al sufletelor noastre din cotidian. Masivul reprezintă o asociere de culmi aproape radiale ce se desprind din vârful Cozia alcătuind un masiv unitar, un monolit stâncos, în partea central-sudică a Carpaților Meridionali.

Cozia este muntele care se vede din orice direcție pe o rază de peste 50 de kilometri, cu vârful său de 1668 de metri, este cunoscut de mai bine de 50 de ani ca muntele liceenilor pentru testul majoratului, întrucât nu poți deveni "major" dacă nu ai urcat o dată pe aceste înălțimi. - Prof. Gheorghe Ploaie


Numele lui il purtam noi: COZIA


Concursul  de ciclism principal poarta numele lui: COZIA


Situat intr-un cadru aparte, pe malul Oltului veșnic curgător, ce a permis rute de traversare a lanțului Carpatic, orașul Călimănești a păstrat pana azi vestigii numeroase si insemnate.
Se găsesc aici ruinele unei foste cetăți dacice, Castrul Arutela, reconstruit parțial și protejat de o alta construcție , centrala hidroelectrica Arutela.
Aici am ales desfășurarea concursului de copii Cozia MTB din ultimii ani.
În aval, Mănăstirea Cozia, unde “valuri … zidul vechi al mănăstirei in cadenta il izbesc" Gr. Alexandrescu - Umbra lui Mircea la Cozia.

Pedeapsa de care vorbeam in editiile anterioare,ca, intr-un concurs de biciclete iti e foarte greu sa intorci capul, vrem sa se transforme in 2017 intr-o bucurie, aceea de a cunoste indeaproape majoritatea lacaselor de cult, si atractii turistice ale orasului Calimanesti cu asa zisele “cartiere” Cozia, Caciulata, Pausa, Jiblea,etc. Zone pe unde dv. ati trecut fara a le cunoaste istoria.

Daca anul trecut,v-am invitat alaturi de noi, sa fim impreuna pe pedale pe partia Transalpina in martie si in mai la binecunoscutul concurs Cozia,ei bine, in acest an, 2017, dorim pe langa concursul Cozia MTB editia a VI-a si realizarea unui antrenament in conditii de concurs din 18 Martie pana pe varful Cozia, a  unei excursii de doua zile,in alta perioada a anului (7-8octombrie,o excursie pe doua roti, cu vizitarea unor locuri minunate,doua zile, dar, in fiecare zi cate un concurs.

Asadar, toti iubitorii de natura sunt invitati sa participle alaturi de noi pentru a cunoaste in amanunt zona ce ne inconjoara, pe trasee complet noi, cu vizitarea I cadru organizat a unor lacase de cult si zone unice, mirifice, incepand cu urmatorul an, organizarea concursurilor sa se desfasoare pe trasee complet noi din Olanesti, Perisani, Govora, etc.